Auto leasen als Particulier

Auto leasen als Particulier (Prive) | Private Lease

Steeds vaker komt het voor dat mensen privé een auto leasen. Dit heeft een paar redenen. Allereerst is het natuurlijk zo dat je niet over eigen vermogen hoeft te beschikken om auto te rijden. Want wanneer je gaat leasen betaal je een vast bedrag per termijn, zonder dat je de complete koopsom meteen hoeft af te rekenen wanneer je een auto zou kopen bij een garage of handelaar. Daarnaast weet je precies waar je aan toe bent. In de meeste leaseconstructies zit onderhoud en verzekering in het pakket, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij een ongeval of bij onvoorziene technische problemen. Brandstof zit normaal gesproken niet in het leasepakket, dat is voor eigen rekening van degene die de auto least.

Een nadeel van particulier leasen is meteen ook dat vaste bedrag per maand. Een leasecontract sluit je normaal gesproken af voor drie of soms vijf jaar. Je weet nu natuurlijk niet hoe je financiële situatie er over een paar jaar uit zal zien.  Het kan zijn dat de leaseauto, die nu prima te betalen is, straks een strop om je nek is door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of het beëindigen van een relatie.

Het is dus belangrijk om zo goed mogelijk in te schatten of de auto nu en later betaalbaar is. Na de leasetermijn kan de auto vaak tegen een mooie prijs worden over gekocht van de leasemaatschappij. Je hebt zelf altijd in de auto gereden en kent dus zijn historie. In veel gevallen is het interessant om te overwegen om de auto na de leaseperiode over te nemen en er daarna nog een aantal jaren mee door te rijden. Een leaseauto kan een prima uitkomst zijn, denk echter wel na over de gevolgen bij het aangaan van een overeenkomst zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Auto leasen als Particulier, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Incoming search terms:

  • particulier auto leasen zonder bkr toetsing
  • prive lease auto zonder bkr
  • auto leasen particulier zonder bkr
  • lease zonder bkr
  • auto leasen voor particulieren zonder bkr
  • wanneer kost private lease veel geld