Huurkoop auto zonder aanbetaling

De mogelijkheden van huurkoop auto zonder aanbetaling

Huurkoop is een kredietvorm waarmee je een afbetalingsregeling treft waarmee je je auto na een bepaalde termijn helemaal hebt afgelost. Je bent dus eigenaar van de auto. Er is echter een verschil tussen huurkoop en een standaard afbetalingsregeling. Je bent pas eigenaar van het voertuig wanneer het voertuig volledig is afbetaald.  Wanneer je tijdens de looptijd van het contract niet aan de betalingsverplichting voldoet, kan de verkoper beslag laten leggen op je auto. Tijdens de looptijd van een huurkoopcontract mag de auto niet worden verkocht of verhuurd. Dit mag pas op het moment dat je ook volledig eigenaar bent van het voertuig.

Huurkoop kan een prima oplossing zijn wanneer je een nieuwe auto nodig hebt en op dat moment niet over genoeg geld beschikt om een auto volledig af te betalen bij de aanschaf. Let wel goed op de voorwaarden, want als je deze onderschat kun je voor nare verrassingen komen te staan. Je weet immers niet wat je financiële situatie is over bijvoorbeeld drie jaar. Je moet zeker weten dat je ook dan nog aan je betalingsverplichting kunt voldoen om in beslagname te voorkomen.

Een ander naar aspect is dat je auto tijdens de looptijd flink in waarde zal dalen. Je betaalt de gehele looptijd nog steeds datzelfde vaste bedrag, terwijl je auto alleen maar minder waard zal worden. Natuurlijk, wanneer je een nieuwe auto had gekocht en deze direct volledig had betaald, zou dit ook het geval zijn. Toch kan het een naar gevoel geven dat je telkens weer een groot bedrag moet betalen terwijl je auto nog maar de helft waard is van de nieuwwaarde. Je bent juridisch eigenaar van de auto wanneer de laatste betaaltermijn is voldaan en ook is verstreken. Op dat moment ben je eigenaar van de auto en mag je deze verkopen, verhuren of er gewoon lekker mee doorrijden. Let ook op een goede verzekering! Wanneer je de auto WA verzekert en je maakt een ongeluk waarbij de auto verloren gaat, dan betaal je nog jaren lang een vast maandbedrag terwijl de auto niets meer waard is!

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Huurkoop auto zonder aanbetaling, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Incoming search terms:

  • huurkoop auto zonder aanbetaling
  • auto huurkoop zonder aanbetaling
  • auto huurkoop zonder bkr toetsing
  • autofinanciering zonder bkr
  • autofinanciering zonder aanbetaling
  • auto leasen prive zonder bkr
  • auto kopen op afbetaling zonder aanbetaling
  • huurkoop zonder aanbetaling
  • auto huurkoop zonder aanbetaling belgië