In welke cryptovaluta moet ik investeren? Lees het hier!

In welke cryptovaluta moet ik investeren? Lees het hier!

Er zijn enorm veel soorten cryptovaluta. De kans dat je van Bitcoin hebt gehoord is vrij groot, want dit is de grootste en ook de bekendste. In de top 3 staan echter nog meer cryptovaluta. Wil je weten welke, en waarom je er in zou moeten investeren? Lees dan gauw verder

Bitcoin

We beginnen bij de meest bekende valuta: Bitcoin. Veel mensen zijn in bezit van deze munt en de waarde is veruit de grootste. Hierdoor heeft deze valuta het grootste marktaandeel. Een voordeel van Bitcoin is ook dat er een maximaal aantal munten is vastgesteld. Dit aantal is nog niet bereikt en er worden nu nog elke maand nieuwe munten beschikbaar gesteld. Maar in de toekomst zal dit dus veranderen. Als de limiet is bereikt, zal de vraag blijven groeien. Dankzij de schaarste kan de munt daardoor alleen nog maar meer waarde krijgen. Erg interessant om Bitcoin te kopen dus!

Ethereum

Ethereum staat ook in de top 3 cryptovaluta. Waarom? Zij hebben niet alleen een munt, maar zijn veel meer. Zo is het een platform voor software ontwikkeling en hebben ze smart contracten. Met deze veilige contracten is een tussenpersoon zoals een notaris niet meer nodig. Dankzij de veelzijdigheid is deze valuta ook erg interessant om in te investeren.

Ripple

De laatste in dit lijstje is de Ripple. Deze munt is het belangrijkste alternatief voor de Bticoin. Ripple werkt namelijk juist samen met banken en overheden, in tegenstelling tot Bitcoin. Ze doen al zaken met grote banken zoals American Express. Dankzij hun blockchain kunnen ze het betalingsverkeer sneller en veiliger maken. Waar een Bitcoin transactie tot 10 minuten kan duren, is dit bij Ripple maar 3 seconden.

Omdat grote instellingen met de Ripple werken, wordt er ook een grotere hoeveelheid munten gekocht. Hierdoor krijgt de koersontwikkeling een flinke boost. Ook Ripple kopen is dus een goede investering!

Bron: Bitvavo

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *